Dick Bruna: een eerbetoon aan visuele eenvoud

Vraag offerte aan

Offerte aanvraag

Dick Bruna: een eerbetoon aan visuele eenvoud

Op 16 februari 2017 overleed Dick Bruna, de grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij was een grote inspiratiebron voor iedereen in de communicatiebranche doordat hij heel goed de eenvoud wist te vinden in zijn verhalen en illustraties.

Beeld is enorm belangrijk
Met een goede illustratie kun je soms nog meer bereiken dan met een uitgebreide tekstuitleg. Dat is ook daadwerkelijk de bedoeling bij de tekeningen die Dick Bruna in zijn boeken had. Zeer jonge kinderen kunnen immers nog niet lezen. Zij moeten voorgelezen worden uit simpele teksten, maar bovenal moeten zij in de illustratie al duidelijk kunnen zien wat het verhaal is.

Dat is waar Dick Bruna ons allemaal goed in heeft opgeleid. Als wij bezig zijn met een website, brochure of een ander communicatiemiddel, letten we er altijd goed op dat het beeld ook het verhaal vertelt, niet alleen de tekst.

Dick-Bruna

Doelgroep goed gedefinieerd
Het is algemeen bekend dat Dick Bruna alleen voor de kinderen zijn boeken maakte en niet voor hun ouders. Hij wist heel goed voor wie hij het deed en dus ook hoe hij deze doelgroep perfect kon bedienen. Het lijkt allemaal simpel, maar het is hard werken om duidelijk te communiceren voor de juiste doelgroep.

Door bij al onze opdrachten goed na te denken over de doelgroep die we willen aanspreken, houden we Dick Bruna ook in ere bij Fatih Kilic Web & Design. Overal proberen we tot visuele eenvoud te komen, want dat werkt het beste.

Over de auteur

Fatih Kilic

Het begon allemaal tijdens mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Windesheim. Deze opleiding leerde me hoe producten of diensten het beste kunnen worden gekoppeld aan een specifieke doelgroep. Online én offline. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet en grafische vormgeving vormden een uitdaging voor mij. Toen ik ontdekte hoe achterhaald en gebruiksonvriendelijk veel websites waren, was voor mij de keuze snel gemaakt. Dit was mijn werkveld. Tijd voor een eigen bedrijf!

Plaats een reactie

Onze opdrachtgevers

Bekijk ons werk

home_img6
Harry van Hunen

Harry van Hunen

Voertuigreclame, Hosting, Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

home_img6
Esu Masterclasses

Esu Masterclasses

Vormgeving, Webdesign

home_img6
Nida DenHaag

Nida DenHaag

Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

meer werk

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem contact op