De privacywet AVG komt eraan. Is uw website er klaar voor?

Vraag offerte aan

Offerte aanvraag

De privacywet AVG komt eraan. Is uw website er klaar voor?

Op 25 mei 2018 is het zover. Dan treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dit is een Europese privacywet die ook voor uw website grote gevolgen heeft. Wij leggen u graag uit wat er verandert. Zo voorkomt u dat u een boete kunt krijgen ter hoogte van 4% van de jaaromzet en tot een bedrag van €20 miljoen (!).

De belangrijkste punten
De opvolger van de Wet bescherming persoonsgegevens heeft voor websites onder andere deze zaken vastgelegd:

* Bezoekers van uw website moeten actief toestemming geven voor het vastleggen van persoonsgegevens
* Iedereen mag zijn eigen gegevens opvragen en ook eisen dat de gegevens aangepast/verwijderd worden
* U moet alle gegevens die u verzamelt vastleggen
* U mag alleen gegevens verzamelen die u aantoonbaar nodig hebt
* U bent verplicht om de beveiliging van de informatie sterk en up to date te houden

SSL-certificaat wordt verplicht
Voor webshops en websites die gebruikersgegevens verwerken (zoals via een contactformulier) is een SSL-certificaat verplicht. Zo’n certificaat herkent u aan het groene slotje in de adresbalk. Dit toont aan dat persoonsgegevens op de site goed beschermd zijn. Het zorgt er ook voor dat bezoekers uw website betrouwbaarder vinden.

De privacywet AVG komt eraan. Is uw website er klaar voor?

Toestemming voor tracking cookies
Gebruikt u tracking cookies, bijvoorbeeld voor remarketing of affiliate marketing? Dan hoeven bezoekers deze niet meer te accepteren om door te gaan op uw website. U moet er dus voor zorgen dat zij ook zonder trackingcookies gebruik kunnen maken van uw website. Functionele cookies en analytische cookies mogen nog wel met een cookiemelding worden gebruikt.

Verplichte opt-in voor e-mail
Het vinkje voor de nieuwsbrief automatisch aanzetten in een formulier op uw website, is nu ook wettelijk verboden. U kunt dus niet zomaar automatisch iedereen inschrijven voor een mailcampagne of nieuwsbrief. Bezoekers moeten door zelf het vinkje te plaatsen hier actief toestemming voor geven.

Meldplicht na datalek persoonsgegevens
Persoonsgegevens moet u gestructureerd verzamelen en ze moeten bovendien aantoonbaar nuttig zijn voor uw bedrijf. Iedere burger mag bij u opvragen welke gegevens u verzameld hebt van hem/haar en eisen dat deze veranderd/verwijderd worden. Wordt uw gegevensdatabase gehackt of heeft u een ander datalek? Dan bent u verplicht om dit lek te melden via https://datalekken.autoriteitpersoonsgegevens.nl/actionpage?0.

Voor de duidelijkheid:
Bij Huqson werken geen juristen. Wij kunnen u dus niet alle ins en outs vertellen voor uw situatie. We willen u met dit artikel wel graag op weg helpen. Voor meer zekerheid raden wij u aan om advies in te winnen bij een juridisch specialist.

Over de auteur

Het begon allemaal tijdens mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Windesheim. Deze opleiding leerde me hoe producten of diensten het beste kunnen worden gekoppeld aan een specifieke doelgroep. Online én offline. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet en grafische vormgeving vormden een uitdaging voor mij. Toen ik ontdekte hoe achterhaald en gebruiksonvriendelijk veel websites waren, was voor mij de keuze snel gemaakt. Dit was mijn werkveld. Tijd voor een eigen bedrijf!

De afgelopen jaren hebben we als bedrijf een grote groei doorgemaakt. Net zoals we onze klanten met ons mee zien groeien. Mede dankzij het werk dat wij voor ze maken. Of dat nu webdesign, online marketing, grafische vormgeving, huisstijl, drukwerk, bedrijfskleding, fotografie, content of hosting is. Een persoonlijke benadering, korte lijnen en samenwerken met u zijn de kernpunten van onze dienstverlening. Uw uiterste tevredenheid over het eindresultaat én over het proces, daar gaan we voor.

Fatih Kilic
Oprichter Huqson

Plaats een reactie

Onze opdrachtgevers

Bekijk ons werk

home_img6
Shine Your Style

Shine Your Style

Hosting, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

home_img6
For You Begeleiding

For You Begeleiding

Hosting, Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

home_img6
Wemaqe

Wemaqe

Hosting, Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webshop, Webdesign

meer werk

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem contact op