Van vertrouwen naar een webshop

Vraag offerte aan

Offerte aanvraag

Van vertrouwen naar een webshop

Waar ik mijn klanten vandaan haal? Nou, gewoon… uit een papegaaienspeciaalzaak.

Hoe het kopen van een papegaai mij uiteindelijk een ontzettend leuke opdracht oplevert (oja.. en een mooie papegaai natuurlijk)

Regelmatig vragen mensen mij. Waar haal je nou precies je klanten vandaan? En hoe weten ze je te vinden? Mijn antwoord: “Tja.. dat wisselt nogal.. Het kan soms raar lopen..” Maandagmorgen, 09.00 uur. Ietwat onzeker stap ik een papegaaienwinkel binnen. Ik wil mijn zus verrassen. En hoe kan ik dat beter doen dan een mooie papegaai voor haar te kopen? Ze is namelijk zo ontzettend gek op die zingende, fluitende, lachende, hoestende en pratende beesten.

VAN-VERTROUWEN-NAAR-EEN-WEBSHOP_2594x1007

Zelf heb ik weinig verstand van papegaaien, maar gelukkig komt er vrij snel iemand op me af. “Hulp nodig?” “Nou, ehhmm… ik zoek een papegaai”. En na een verhaal over deze bijzondere vogelsoort met hun gekke snavel, vier tenen en de uiterlijke verschillen tussen mannetjes en vrouwtjes, maak ik een keuze. “Dit moet ‘em worden. Het is een cadeautje voor mijn zus, maar u hoeft ‘m niet in te pakken hoor.” Met een lach op zijn gezicht zoekt de verkoper alle spullen bij elkaar. Nog even betalen en ik kan gaan.

Oepsss. Helemaal vergeten geld te pinnen. Gelukkig is de man, die later de eigenaar van deze zaak blijkt te zijn, zo vriendelijk om even met mij mee te rijden naar een pinautomaat. Onderweg wordt hij gebeld en ik hoor hem iets zeggen over zijn webshop. Nieuwsgierig als ik ben vraag ik na afloop voorzichtig wat er precies aan de hand is. Want dat er iets niet goed gaat, wordt me al snel duidelijk.

Wat blijkt? De webshop waarmee Bert Smedinga -eigenaar van papegaaienspeciaalzaak Lorre & Co- lijkt uit de lucht. Klanten kunnen niet meer inloggen, ontvangen geen ontvangstbevestiging en kunnen niet betalen met iDEAL.

Ik voel aan alles dat ik deze man moet helpen en leg uit wat ik ‘voor de kost’ doe. Dezelfde avond log ik in om te kijken wat er niet goed gaat. Meteen zie ik dat de laadsnelheid van een pagina zo’n 15 tot 90 seconden bedraagt. Oeps! Dat is niet best! Dat kost je bezoekers…

Nog diezelfde avond bel ik Bert en leg hem uit dat het heel verstandig is om naar een andere hoster te gaan. Of nog beter: een eigen dedicated server aanschaffen. En terwijl ik nog bezig ben om een en ander uit te leggen roept hij: “Regel het maar. Ik heb hier echt geen kaas van gegeten en ik vertrouw erop dat jij het allemaal voor me uitzoekt en aanpast.”

Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb, samen met mijn team van deskundigen, Bert uit de brand geholpen. Nog geen 12 uur nadat ik hem voor het eerst had ontmoet. Toen ik hem belde om te vertellen dat alles weer goed liep, kon ik de blijdschap door de telefoon horen. Hoppa! Weer iemand geholpen.

Een paar dagen later belde Bert me op. Hij had nog geen factuur ontvangen. “Een factuur? Nee, dat klopt. Die heb ik ook niet gestuurd. Daar hebben we het toch ook helemaal niet over gehad? Ik wilde je helpen. Dat was alles.” Zijn reactie was de allermooiste die ik op dat moment kon krijgen. “Maak maar een offerte voor een nieuwe webshop.”

Dat voorstel lag vrij snel bij Bert op de mat. We kozen voor een magento webshop, geheel op maat. Geen gekocht template waarin de huisstijl van Lorre & Co niet tot zijn recht komt, geen webshop zoals alle webshop. Nee: een webshop op maat. Speciaal voor Lorre & Co. En voor Bert. En voor al zijn mooie papegaaien.

Bert gaf akkoord op ons voorstel. Zijn reden? VERTROUWEN! En daar ben ik stiekem best een beetje trots op 😉 !

Over de auteur

Fatih Kilic

Het begon allemaal tijdens mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Windesheim. Deze opleiding leerde me hoe producten of diensten het beste kunnen worden gekoppeld aan een specifieke doelgroep. Online én offline. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet en grafische vormgeving vormden een uitdaging voor mij. Toen ik ontdekte hoe achterhaald en gebruiksonvriendelijk veel websites waren, was voor mij de keuze snel gemaakt. Dit was mijn werkveld. Tijd voor een eigen bedrijf!

Plaats een reactie

Onze opdrachtgevers

Bekijk ons werk

home_img6
Harry van Hunen

Harry van Hunen

Voertuigreclame, Hosting, Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

home_img6
Esu Masterclasses

Esu Masterclasses

Vormgeving, Webdesign

home_img6
Nida DenHaag

Nida DenHaag

Fotografie, Drukwerk, Huisstijl, Vormgeving, Webdesign

meer werk

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

neem contact op